Friday, March 20, 2009

Tribute to the 80s : Nervhous Rechords

Mungkin dah ramai yang tahu yang label sahabat kami, Nervhous Rechords yang dioperasi oleh Nizang (DumDumTak) akan merelease satu kompilasi "Tribute to the 80's". Tajuk untuk compilation tu belum confirm lagi dan there will be some interesting names such as The Goodnite Goodies, CockSayCockDang, DumDumTak dan banyak lagi yang turut serta dalam projek ini.

Due date fot the submission adalah 20hb Mac iaitu hari ini. Untuk Sleepyjeremy, lagu sedang berada dalam proses mixing dan akan diemail kepada Nizang later today.

Recording session untuk projek ni dah pun dibuat pada 18hb dan 19hb Mac dengan bantuan rakan-rakan scene dari Terengganu.

By the way, Sleepyjeremy akan mengcover sebuah lagu Kembara bertajuk "Ayahku dan Angkasawan" dipetik dari album "Perjuangan" (1982) yang ditulis oleh Shahlan Tajuddin dan liriknya digubah oleh S. Amin Shahab.




Ayahku Dan Angkasawan

Ada satu cerita dari ayahku
Kisah pengalamannya bertemu dengan
Seorang angkasawan yang baru pulang
Setelah menjelajah bulan dan bintang

Sambil menunjuk ke arah cakerawala
Dan berkata sungguh indah
Tiada hipokrasi tiada korupsi
Tiada peperangan tiada benci

Menurut cerita darinya lagi
Mereka hidup berharmoni
Begitulah dunia di sana
Dan Ayah pun melihat sekitarnya lalu berkata

Sawah ladang ini
Adalah hidup dan milik kita
Di mana-mana sama saja
Kerana kebahagiaan
Letaknya di jiwa sendiri
Oh Angkasawan
Oh Ayahku

la la la la
la la la la la la la la

la la la la
la la la la la la la la


Untuk projek ini, kite try buat sesuatu yang berlainan so korang bley expect not your usual sleepyjeremy stuff here. Kalau berminat nak dengar, kenelah mendapatkan kompilasi ni bile dah release nanti. Tarikh release akan kite war-warkan.

Line Up untuk projek ni:

Vocal , Electric & Acoustic Guitar : Izhan
Bass, Backing Vocal : Awang DullyDog
Drums, Backing Vocal, Tambourine : Yo CockSayCockDang
Backing Vocal : Idah

11 comments:

Cursive said...

hohoho.. dok sabornye aku nok dengor sleepy main lagu ni.. mesti lain.. waaa.. aku rase sungguh berdebar..

setjiweluke said...

rajin dengor doh ke versi asal die apih? huhu..

Cursive said...

aku ingat2 lupe.. sbb dulu2 ayoh aku ade kaset2 kembara, alleycats ngan bluesgang, aku macam pnoh ternampok je cover kaset mcm tu.. huhu..

Mince4AM said...

beh beh aku dengor doh...aku rase izhang masuk kelas vokal ngan cikgu sulizi dan paling beh ade goreng-goreng ikan dengan gitar akustik..

mYpRecious said...

beh ape sayang nyanyi.. ikhlas org puji hei.. lalala.. taun depan buley doh nak gi audition AF8 plok.. ahakss...

ngiahahahaha..

Kronik Kronisme said...

utk list band ngn tajuk lagu masing2, sila masuk

http://sketchyourbrain.blogspot.com/2009/03/demam-80an.html

tapi aku rase bukan "tribute" sgt, lebih pada mcm taglinenya berbunyi...

"PROJEK JAHANAM LAGU ORANG"

hehhe...

FastRi said...

memang lari dari kebiasaan sleepy. ok gok skali skali berlari. tapi aku wase pahni sedang ngan uj buleh doh slow2 pikir untuk vss hahaha

Cursive said...

ini dia lagu asal dari Kembara --> http://www.youtube.com/watch?v=zze1EDfP5XU

Anonymous said...

tu ar..aku igt aku nok undur diri ar..tua doh er..hehe

Cursive said...

senyak je sleepy lening, tido ke? hehe..

mYpRecious said...

yang.. bile nok apdATE ni?? huhu.. apdate ah gitar baru ho.. lalala.. dokpun keje2 tgh mproses sebuah pick up tu.. hiks...

Post a Comment