Wednesday, February 18, 2009

Dunia - New Song


Dalam kesibukan kehidupan seharian, sempat juga mencuri masa berkunjung ke Studio Azzeem dan merekod demo sebuah lagu baru yang bertajuk "Dunia". Disebabkan ahli band lain yang bertebaran jauh dari kampung halaman, Yo dari band punkrock, Koksaykokdang telah dipanggil untuk menyumbang keringat pada drumset. Thanx Yo. U rocks!

Sebuah lagu moderate rock yang bertempo sederhana.

"DUNIA" berkisar mengenai kebejatan dunia masakini yang terbelenggu dengan peperangan yang tidak berkesudahan. Sampai bila kita harus bergantung kepada hukum rimba untuk menyelesaikan perselisihan pendapat. Sanggupkah kita mengaku bertamadun sedangkan tindak tanduk kita sebagai manusia kadang kala lebih keji dan hina dari haiwan? Bom-bom manusia sekarang bukan sahaja menghancurkan generasi sekarang, malah meninggalkan kesan pada generasi akan datang. Bangkitlah wahai anak muda. Katakan tidak kepada peperangan!

Lirik (Draf pertama):

DUNIA

Apa yang terjadi
tidak ku fahami
sengketa duniawi
yang hanya mengerti
bicara mata yang lirih
air mata bersilih
tubuh menyembah bumi

ohh.. bebaskan dunia ini
ohh.. hentikan korban ini

kerana kita semua
punya akal dan rasa
kerana hanyalah cinta
yang kita tega

segala yang terjadi
gelap satu sisi
perakus duniawi
meledak sang bumi
bicara mata yang lirih
air mata bersilih
darah terus mengalir

ohh.. bebaskan dunia ini
ohh.. hentikan korban ini

kerana kita semua
punya akal dan rasa
kerana hanyalah cinta
yang kita tega


oh dunia
tiada sengketa

oh dunia
untuk kita semua


=Eezmo=

14 comments:

mYpRecious said...

Gud job sayang..
org kagum okes..
First tgk sendiri depan mate gane syg wat lagu.. bekotok2 rokok abes.. haha..
Tapi hasilnye tdk pernah mengecewakan..
keep it up syang.. org ade sokong neh..
Tapi lagu nie syang nyanyi adelah besh bg org, abes la sedang dopleh jdi vox sleepy doh.. huhu..

Cursive said...

hahahaha.. nok dengo.. nok dengo..

kinto said...

aku jam dah lagu ni..yayay..besh..besh..huu

Cursive said...

best.. best.. tq izhang sbb email ke saye lagu ni, terubat rindu kat lseepyjeremy..

Cursive said...

lupe nok cakap, lagu ni ala2 rock, tapi ade unsur2 pop skit, ade part2 yang stail ala2 the cure, mun dgr lagu mende mase buat lagu ni izhang?

setjiweluke said...

heheheh.. beh dok cursive? skang ni aku dok dengor mane doh lagu.. sibuk dekpung.. dengor lagu pung dalam kete je.. antara lagu hok dalam playlist aku lening:

1-marjinal - album predator
2-dumdumtak-album hentikan penindasan
3-celine dion-album a decade of song
4-the pilgrims-lagu-lagu lame

eheheh..

rizie said...

no dengo gok..hehehhe

rizie@manggis.tv

Kronik Kronisme said...

wooohhh...dumdumtak hanyar..."terharu saya sampai menangis" bak kate awang

myprecious said...

anti, anti, anti nazi simpati.. hehehe

isas studio said...

hi, found this site. hehe...just for walking around.

Kronik Kronisme said...

sleepies...cd set mung masuk review junk march.
aku ade scan and masuk blog DDT...
ehehee...

setjiweluke said...

tq nizang.. huhu.. dumdumtak -> new king of malaysian punk!!!

Cursive said...

king apa???

king kong...

FastRi said...

saye nak jugak
drsa@rocketmail.com

Post a Comment